Churros

Wat zijn churros?

Churros zijn gefrituurde deegstengels. Het deeg wordt gemaakt van bloem, water en een klein beetje zout. Churros komen oorspronkelijk uit Spanje en Portugal, maar zijn in Latijns-Amerika ook erg populair.

De kleinere ronde varianten worden over het algemeen churros genoemd. De wat dikkere en grotere varianten worden ook wel porras genoemd. Door de dikte hebben zij naar verhouding meer deeg en proef je dit ook meer. Ze zijn wat luchtiger, dat komt ook omdat bij de bereiding iets meer bakpoeder wordt toegevoegd en het deeg dan tijd krijgt om te rijzen.

Churros worden op verschillende manieren geserveerd. Ze zijn al ontzettend lekker wanneer ze vers uit de frituur komen, soms met een beetje suiker eroverheen. Een populaire manier om churros te eten is door ze in gesmolten chocolade te dippen. Wij noemen dit “churros con chocolate”. Je kunt het als snack eten, of als nagerecht bijvoorbeeld. Ze zijn ontzettend vullend en kunnen een beetje doen denken aan een oliebol. Als je eenmaal begint met eten, dan kun je vaak niet snel stoppen.

Churros zijn ook te eten als ontbijt. Spanjaarden doen dat ook graag.







Lekkerrrrrr! Smiley